2008-01-02

Nyårsafton 2007

Så har det blivit år 2008.
Det har varit ett händelserikt år och vi har blivit många erfarenheter rikare.
Vad det nya året har i sitt sköte återstår att se.
Lite roliga stolpar som vi kommer minnas med glädje (OBS! Inga vanliga spelningar står med):

Januari 2007: Nästan hela januari uppfylldes utav revy. Skratt och glädje med många goda vänner i norra dals kulturförening. Kram på er!
Februari 2007: Revyfinal i början på månaden. I slutet på månaden var det så dags för årets upplaga av UKM (Ung Kultur Möts) där massor av härliga ungdomar visar upp sina talanger. På vandrarhemmet fick vi ett nytt vattenbad till ljusstöperiet.
Mars 2007: Vi fick tillökning i familjen. Pyttis & David fick en liten dotter som heter Vega.
April 2007: Meta påbörjade sin rehabilitering på logopeden i Uddevalla. Vi var på Cabarét på Rondo i Göteborg och sov på vandrarhem tillsammans med våra vänner som var vittnen och värdpar på vårt bröllop respektive bröllopsfest.
Juni 2007: I början på juni var vi i Torsby tillsammans med Tom Nordbloms orkester, där Gert ställde upp och spelade keyboard på en tillställning.
Juli 2007: Roland Cedermark var huvudattraktion på årets "Sommarkväll på Daggdroppen" som vi anordnar tillsammans med kulturföreningen.
Augusti 2007: Metas pappa flyttade till Ed...
September & Oktober 2007: Spelning i Lloret de Mar, 7 mil norr om Barcelona. Det var första gången vi spelade på fastlandet och det var första gången vi varit i Barcelona. Vilken resa!!!
November 2007: 1-årig bröllopsdag. Ljusstöperiet tog en väldig fart. Oj, så roligt! Och så startade de traditionella julbordsspelningarna på hotell Dalsland.
December 2007: Året avslutades med en underbar vecka, då flera vänner och familjemedlemmar kom och firade jul tillsammans med oss. Vilken kärlek - Vilken värme!

Och sista dagen på 2007 tillbringade vi så här:


Klockan ringde 07.30 och vi steg upp och gjorde frukost och matsäck. Äggmackor & kaffe.
(Man ser nästan på Gert hur han tänker "Ånej, ska det bli en så'n där dag när Meta går och tar kort hela dagen...")



Sedan packade vi in det sista i bussen. Det mesta packade vi kvällen innan, så att det skulle gå smidigt idag. Klockan 09.00 kom vi iväg.
Vi har vår traditionsenliga spelning i Varberg på nyårsaftonen. (Förra året var vi lediga, och vi har även haft ett annat år ledigt, men annars är det sju år sedan vi åkte dit första gången.)



När vi åkt i ca 2 timmar stannade vi och tog en liten äggmackepaus.
Klockan 13.00 var vi på plats i Varberg och fick vårt rum som vi installerade oss i.
Sedan började vi lasta grejor.



Att spela på Varbergs Stadshotell på nyår är lite speciellt. Man börjar redan klockan 14.30 med taffel-underhållning i spegelsalen. Där välkomnas gästerna efter ett spa-besök på afternoon tea med levande musik. Bilden ni ser ovan är ifrån entrén till spegelsalen. Vi spelar längst framme vid den "vita duken".



Bilderna här ovanför är spegelsalen från "vårt" perspektiv när vi står på scenen.
Här spelar man fram till klockan 17.00 och vi använder oss av vår lilla anläggning, för att slippa flytta hela utrustningen mellan våningarna. När vi tafflar spelar vi bara instrumentalt och med ganska låg volym, så vi behöver inte ha med oss allt.



Så skulle vi då packa ner alltihop ifrån spegelsalen för att sedan packa upp stora anläggningen i restaurangen. Det gick över förväntan och utan den sedvanliga stressen. Så gõtt!
De har bytt ut möblerna i matsalen och målat om och lagt nytt golv. Det har blivit fantastiskt vackert.


När vi riggat klart allting närmade sig klockan 19.00 och vi fick middag; hjortstek med potatis- & selleripuré, champinjoner & körsbärstomater i en rödvins- & lingonsås. Lyxigt, va?


Sedan gick vi upp på hotellrummet och lade oss för att vila i nästan två timmar.


Vi började inte spela förrän klockan 22.00 och precis som förut, så fylldes dansgolvet direkt med en strålande glad danspublik.


Precis som tidigare år, så var det vi som höll i nedräkningen vid tolvslaget.Eftersom vi inte var här förra året, så fick vi jättemånga värmande kommentarer. Det var flera gäster framme och talade om för oss att de hade saknat oss. Det kändes mysigt...
Nåväl - vi hann inte få något att skåla med, men å andra sidan - när vi slutade spela så kom chefen fram och frågade om vi ville ha något att dricka. Jättegulligt, men kanske nästa år?
Se vilken härlig publik!!!!

Så var det då dags för färden hemåt. Vi bestämde oss för att åka hem pga. att det var snöoväder på väg mot västra delen av landet. Klockan var närmare fyra på morgonen när vi styrde kosan mot Ed och vi var framme strax efter klockan sju på morgonen. Det hade inte börjat snöa då, men när vi vaknade vid middagstid så var det alldeles vitt ute. Nu har vintern kommit.

Kram på er alla och ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer: